Greek Albanian Arabic Bulgarian Chinese (Traditional) Danish Dutch English Filipino French German Italian Norwegian Russian Slovak Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Αθήνα - Οχρίδα

Αναχώρηση από Αθήνα, 06:00 για τα σύνορα, διέλευση και άφιξη αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DRIM (Α’ κατ.) πάνω στη λίμνη και στο ποταμό Τσέρνι Ντριμ. Δείπνο.

Οχρίδα- Γιοβάν Μπιγκόρσκι – Μαύροβο

Πρόγευμα και διαδρομή καταπληκτικής ομορφιάς, μέσα στη φύση κατά μήκος του ποταμού, μέσα από το φαράγγι της Ράντιτσα. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Ιωάννη του Βαπτιστή(Γιοβάν Μπιγκόρσκι) και συνεχίζουμε μέχρι τη λίμνη του Μαύροβο. Γεύμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο και στη συνέχεια μετάβαση σε Ορθόδοξη εκκλησία για την Αναστάσιμη Λειτουργία (ισχύει για τις Πασχαλινές αναχωρήσεις).

Όσιος Ναούμ-Λίμνη Οχρίδας – Κρουαζιέρα

Πρόγευμα και εκδρομή στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο(Κυριλλικά) και την Βίβλο. Στη συνέχεια από την πόλη της Οχρίδας, σας προσφέρουμε την υπέροχη κρουαζιέρα στη λίμνη με επιπλέον προσφορά μας καφέ ή αναψυκτικό εν πλω. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και επιστροφή και γεύμα. Το βράδυ δείπνο και διασκέδαση με ορχήστρα.

Μοναστήρι - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση. Επίσκεψη της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Μπίτολα(Ελληνικό Μοναστήρι), διέλευση συνόρων και επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

v  Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν

v  Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας

v  Πλήρης διατροφή ξεκινώντας με δείπνο την 1η ημέρα και πρωινό την τελευταία

v  Διαμονή στο ξενοδοχείο DRIM στην Στρούγκα

v  Φ.Π.Α.

v  Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

v  Δυο βραδιές διασκέδαση με ορχήστρα

 

Δεν περιλαμβάνονται:

v  Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  215 €

Αθήνα – Βουκουρέστι – Παλάτι Άνοιξης - Βουλής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βουκουρέστι με την AEGEAN AIRLINES . Άφιξη και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία ATHENNE PALACE HILTON 5* ( www.hilton.com ) ή στο NOVOTEL CITY CENTER 4* sup. ( www.novotel.com ) Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι.

Βουκουρέστι (ελεύθερη μέρα)

Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη ή να κάνετε μια βόλτα ( εφόσον ο καιρός το επιτρέπει ) με το καραβάκι στο πάρκο Χερεστρόου, που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο του χωριού. Θα σας εντυπωσιάσει το μαγευτικό τοπίο και η καταπράσινη πεδιάδα. Το βράδυ μεταφορά στο Πατριαρχείο κ παρακολούθηση της Ανάστασης

Σιναια – Μπραν - Μπρασοβ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε, και από το οποίο πήρε την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον πρίφημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρόυριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασόφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το γραφικό πεζοδρομο που σφύζει από ζωή με τα πολλά μπαρ, εστιατόρια.

Βουκουρέστι

Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα

 

Βουκουρέστι -Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο ανάλογα με την πτήση της επιστροφής στην πλούσια αγορά της πόλης. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής

Περιλαμβάνονται:

v  Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN

v  Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα

v  Τρείς ή τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας

v  Φ.Π.Α.

v  Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

v  Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

v  Αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας

 

Δεν περιλαμβάνονται:

v  Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 150 € περίπου. Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 με την AEGEAN. (αναλόγως με τη διαθεσιμότητα), είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 399€

Αθήνα - Κομοτηνή

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την Κομοτηνή. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του ANATOLIA HOTEL 3* sup στο κέντρο της πόλης. Δείπνο με νηστίσιμα εδέσματα.

Κομοτηνή - Μεσημβρία (Nesebar)

Μπουφέ πρόγευμα και διέλευση των ελληνο-βουλγαρικών συνόρων (έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα απαραίτητα) με προορισμό την Μεσημβρία, στα παράλια του Εύξεινου Πόντου. Μετά από διαδρομή στην ύπαιθρο της Βουλγαρίας, άφιξη και εγκατάσταση στο πολυτελές SOL NESSEBAR palace 5* της αλυσίδας Melia στην τουριστική ζώνη. Δείπνο μπουφέ με απεριόριστα τοπικά ποτά.

Μεσημβρία - Αγχίαλος - Πύργος - Σωζόπολη

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στην παλιά Μεσημβρία, αρχαιότατη πόλη - αποικία των Ελλήνων που χτίστηκε σ’ένα βραχώδες νησί στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, που θυμίζει έντονα Μονεμβασιά. Είναι η πόλη με τις 42 εκκλησιές, ολόκληρη προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε τα τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος 15ος ο Παναγιότατος πήγαινε για θεραπεία. Συνεχίζουμε για την Αγχίαλο (Πομόρια) όπου θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου με τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για μπουφέ γεύμα με απεριόριστα τοπικά ποτά και μετά αναχωρούμε για τον Πύργο, την γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βάρναλη. Επίσκεψη στη Μητρόπολη και το ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Τελευταίος μας σταθμός, η πόλη της Σωζόπολης, αρχαία Ελληνική πόλη αφιερωμένη στον θεό Απόλλωνα. Εδώ θα συναντήσετε τους περισσότερους Έλληνες της Μαύρης θάλασσας. Θα δούμε την παλιά πόλη, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου (1867), όπου υπάρχουν οστά του Αγ. Ιωάννη και τον Ναό της Παναγίας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο μπουφέ με απεριόριστα τοπικά ποτά και μετάβαση για την Αναστάσιμη ακολουθία στην παλιά πόλη στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Βάρνα - Μονή Αλατζά

Χρόνια Πολλά! Μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή, ταιριαστή με τη μέρα, στην Ηλιόλουστη Ακτή. Κατευθυνόμαστε για την πόλη της Βάρνας, σημαντικό λιμάνι στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, γνωστή και ως “καλοκαιρινή πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας. Η πόλη πήρε για λίγο το όνομα Στάλιν από το 1949 ως το1956. Θα επισκεφθούμε εξωτερικά έναν από τους πιο τουριστικούς χώρους της Βουλγαρίας, τη μονή Αλατζά (12ου - 14ου αι) χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο. Τον Μεσαίωνα ο χώρος αποτέλεσε κατοικία ασκητών. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το Ενυδρείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και βόλτα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ με απεριόριστα τοπικά ποτά.

Μεσημβρία - Αλεξανδρούπολη

Μπουφέ πρόγευμα και όμορφη διαδρομή στις ήπιες πλαγιές της Στράντζας προς Τοπόλοφγκραντ, Σβίλεγκραντ, Ορμένιο. Διέλευση των συνόρων και φθάνουμε στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκούραση στους πολυτελείς χώρους του THRAKI PALACE HOTEL. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

Αλεξανδρούπολη - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με αναμνήσεις μοναδικές.

Περιλαμβάνονται:

v  Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

v  Διαμονή στην Κομοτηνή στο ANATOLIA HOTEL 3*superior, στην Μεσημβρία (Nesebar) στο πολυτελές SOL NESSEBAR PALACE 5* (Lux) της αλυσίδας Melia στην τουριστική ζώνη και στην Αλεξανδρούπολη στο THRAKI PALACE HOTEL 5* (Lux)

v  Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

v  Ένα επιπλέον γεύμα το Μεγ.Σάββατο

v  Τα ποτά στη διάρκεια όλων των δικαιούμενων φαγητών στη Βουλγαρία, σε απεριόριστη κατανάλωση (μη εμφιαλωμένα κρασί, μπύρα, αναψυκτικά, νερό, καφέ, τσάϊ)

v  Δωρεάν wi-fi και χρήση της εσωτερικής και της εξωτερικής πισίνας, του γυμναστηρίου στο SOL NESSEBAR PALACE

v  Αρχηγός / Συνοδός

v  Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών

v  Φ.Π.Α.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  379 €

Αθήνα - Καβάλα

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την πιο όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, την Καβάλα. Σε απόλυτη αρμονία με το βουνό, τη θάλασσα και το φωταγωγημένο κάστρο που τη “στεφανώνει”. Τακτοποίηση στα δωμάτια του AIROTEL GALAXY 4* και δείπνο με νηστίσιμα εδέσματα.

Σουφλί - Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα γεμάτη από υπέροχες εικόνες. Επίσκεψη στο Σουφλί σε εργοστάσιο μεταξωτών και ακολουθούμε παραποτάμια διαδρομή στον Έβρο μέχρι τις Καστανιές. Διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) και εγκατάσταση στο υπερπολυτελές MARGI HOTEL 5* Lux (νεόκτιστο 2013 και κεντρικό) στην Αδριανούπολη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και για όσους επιθυμούν, βραδινός περίπατος γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο (πεζή).

Ραιδεστός (Μαρμαράς) - Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για επίσκεψη στην Ραιδεστό (Tekirdag), σημαντικό εμπορικό, συγκοινωνιακό κόμβο και μεγάλο λιμάνι στη θάλασσα του Μαρμαρά. Περίπατος στη μεγάλη προκυμαία, όπου οι μυρωδιές από τις τοπικές λιχουδιές της περιοχής θα μας βάλουν σε πειρασμό να τις απολαύσουμε με εκλεκτό ρακί. Επιστρέφουμε και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την Αδριανούπολη αλλά και το υπέροχο Spa του ξενοδοχείου, να κάνετε δωρεάν σάουνα, χαμάμ, τούρκικο λουτρό, εσωτερική πισίνα, Jacuzzi, υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Το βράδυ δείπνο.

Αδριανούπολη - Κάραγατς και Πασχαλινό γλέντι

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ως πρώτη τους πρωτεύουσα στη δυτική του πλευρά του Βοσπόρου (1361 - 1453), οι Οθωμανοί φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια! Το Τέμενος Σελιμιγιέ είναι ένα κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Σινάν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίσμα οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο, όπως νωρίτερα το Σουλειμανίγιε (τζαμί του Σουλεϊμάν) είχε χτιστεί με τη αντίστοιχη λεία από τις εκστρατείες τους στο Βελιγράδι, τη Ρόδο και τη Μάλτα. Από ορισμένα σημεία φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε (1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι (16ου αι) - σήμερα ξενοδοχείο, το Τέμενος Εσκί (15ου αι), το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το Τέμενος Ουτς Σερεφελί (15ου αι), το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, (1481 - 1512 μ.Χ.) και το Μουσείο Υγείας. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε κέντρο με ζωντανή μουσική, γλέντι με χορό οριεντάλ! Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε στο Κάραγατς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε κάποτε το Οριάν Εξπρές. Το βράδυ δείπνο.

Μακρά Γέφυρα (Uzunkopru) - Δαρδανέλια (Καλλίπολη/ Gelibolu) - Αλεξανδρούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στην ιστορία αρχίζοντας από τη γέφυρα του Εργίνη ποταμού στο Uzunkopru με τους 174 θόλους και τόξα μήκους 1.250 μέτρων που θεμελιώθηκε από το Σουλτάνο Μουράτ Β’ το 1423. Συναισθηματικά φορτισμένη η επίσκεψη μας (εξωτερική) στην εκκλησία του Τιμίου Ιωάννου του Προδρόμου που κτίστηκε το 1875 και ανακαινίσθηκε το 2013. Μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “όμορφη πόλη” (Gelibolu / Καλλίπολη), πατρίδα της Σοφίας Βέμπω και αιώνιο προμαχώνα της Κωνσταντινούπολης με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία. Ο συνδυασμός των υπέροχων παλιών αρχοντικών και των υπολειμμάτων των βυζαντινών κάστρων “πάνω” στο νερό, φανταστικός! Χρόνος για βόλτα και για γευστικές δοκιμές των τοπικών σπεσιαλιτέ (μύδια σε σουβλάκι, κοκορέτσι κ.α.). Μέσω Κήπων φθάνουμε στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκούραση στους πολυτελείς χώρους του THRAKI PALACE 5*. Το βράδυ δείπνο.

Αλεξανδρούπολη - Πόρτο Λάγος - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το ειδυλλιακό Πόρτο Λάγος με το μετόχι του Αγ.Νικολάου μέσα στη λίμνη Βιστωνίδα. Συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με εικόνες μοναδικές!

Περιλαμβάνονται:

v  Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

v  Διαμονή στο AIROTEL GALAXY 4* στην Καβάλα, στο υπερπολυτελές (2013) MARGI HOTEL 5* (Deluxe) στην Αδριανούπολη (Edirne) και στο THRAKI PALACE HOTEL 5* (Lux) στην Αλεξανδρούπολη

v  Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

v  Ένα επιπλέον (Πασχαλινό) γεύμα - γλέντι σε κέντρο με ζωντανή μουσική στην Αδριανούπολη (Πλήρης διατροφή την Κυριακή του Πάσχα)

v  ΔΩΡΟ ποτά στη διάρκεια του γλεντιού (2 ποτήρια κρασί ή 1 μπύρα ή απεριόριστα αναψυκτικά) • Δωρεάν χρήση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Spa του Margi Hotel

v  Αρχηγός / Συνοδός

v  Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών

v  Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

v  Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  379 €