Εκδρομές στην Ελλάδα

Γύρος Θεσσαλονίκης- Άγιος Παϊσιος- Λουτρά Πόζαρ

Αναχωρήσεις: 19/2/2022 - 20/2/2022
2 ημέρες / 1 νύχτες
Print
Τιμή από 85€

Πληροφορίες πακέτου

  • Σύνοψη
  • Πρόγραμμα
  • Περιλαμβάνονται
  • Τιμές

Διήμερη απόδραση στην αρχόντισσα του Βορρά!

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ - Ι.Μ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θ' αναχωρήσουμε στις 7.30π.μ από τον Πειραιά με προορισμό την Θεσσαλονίκη, την νύμφη του Θερμαϊκού, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την πόλη του Αγ.  Δημητρίου. Θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή φαγητό . Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στα πούλμαν και νωρίς το μεσημέρι θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Σουρωτής για να  προσκυνήσουμε τον τάφο του Άγιου Παϊσίου. Ο Άγιος Γέρων Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1924 και ήταν μοναχός που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015. Απεβίωσε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Η θαυματολογία γύρω από τον γέροντα Παΐσιο έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να επισκέπτονται καθημερινά τη Μονή όπου είναι θαμμένος, η οποία είναι γνωστή και με το όνομά του..

Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μετά την Αθήνα πόλη της Ελλάδας, που ιδρύθηκε το 319 π.Χ από τον Κάσσανδρο και πήρε το όνομα της γυναίκας του Θεσσαλονίκης, αδελφής του Μεγ. Αλεξάνδρου. Εδώ ο Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών θα πρωτοφυσήξει την αύρα του Χριστιανισμού (50μ.χ) κι εδώ ο Αγ. Δημήτριος θα γίνει το φωτεινό μετέωρο της πόλης, μεγαλομάρτυς και προστάτη.Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της Θεσσαλλονίκης τακτοποίηση στα δωμάτια- διανυκτέρευση.

2η ημέρα :ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας  για να κάνουμε το γύρο της πόλης για να θαυμάσουμε τα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά στολίδια της. Θα περάσουμε από την Πλατεία Αριστοτέλους, από τις μεγαλύτερες και επιβλητικότερες πλατείες στην Ελλάδα, με το άγαλμα του φιλόσοφου Αριστοτέλη να δεσπόζει. Γύρω από αυτή βρίσκονται τα πιο σημαντικά όμορφα κτίρια της πόλης που έχουν χαρακτηριστεί και διατηρητέα. Θα κάνουμε μια στάση στη πλατεία για να ψωνίσετε αναμνηστικά δωράκια αλλά και τα περίφημα τρίγωνα Πανοράματος και τα διάσημα πλέον τσουρέκια από το ζαχαροπλαστείο ΤΕΡΚΕΝΛΗ. Συνεχίζουμε τη περιήγησή μας στη πόλη για να δούμε  το Λευκό Πύργο, σύμβολο της πόλης, με ύψος 34 μέτρα και έξι ορόφους, που αποτελούσε μέρος της οχύρωσης της πόλης. Θα προσκυνήσουμε στην Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, προστάτη της Πόλης, όπου γιορτάζει, πεντάκλιτη βασιλική και βυζαντινό μνημείο της πόλης, που κατά την παράδοση κτίστηκε κοντά στο Ρωμαϊκό λουτρό που μαρτύρησε ο Αγ. Δημήτριος, απ' όπου ανάβλυζε και μύρο. Θα θαυμάσουμε την Αψίδα του Γαλέριου, γνωστή ως Καμάρα, που κατασκευάσθηκε το 4ο αιώνα μ.Χ προς τιμή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Γαλέριου, που επέστρεψε νικητής στη πόλη μετά από πολέμους κατά των Περσών. Θα γνωρίσουμε την Ροτόντα, που χτίστηκε από τον Γαλέριο το 300 μ.Χ περίπου κι αποτελεί μουσείο με έργα τέχνης, σωζόμενα ψηφιδωτά και σπάνιες φωτογραφίες. Πριν αποχαιρετίσουμε την νύμφη του Θερμαϊκού θα επισκεφθούμε την Άνω Πόλη, τα Κάστρα, το Επταπύργιο, το Γεντί Κουλέ Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για να αναχωρήσουμε για τα  φημισμένα λουτρά Πόζαρ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τη λουτροθεραπεία µας στις μικρές κλειστές πισίνες, στον καταρράκτη η στη µεγάλη πισίνα και να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές ιδιότητες των  ιαµατικών Λουτρών Πόζαρ τα οποία µε σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαµα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει το υγρό στοιχείο µε το πυκνό πράσινο της περιοχής. Μετά το μεσημεριανό   γεύμα  θα αναχωρήσουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.

  • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • 1 Διανυκτέρευση σε Ξενοδοχείο HOLIDAY INN 4*στη Θεσσαλονίκη
  • 1 πλούσιο πρωινό σε μπουφέ
  • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εισόδους μουσείων,
  • Ποτά, φιλοδωρήματα
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Τιμή κατ' άτομο : 85

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Please solve captcha
x